Lucka 3

03 december 2009 § Lämna en kommentar

adventsälgen betar rosmarin i mitt köksfönster

Här i ligger en enkel vegetarisk höstmåltid som man blir glad av, har serverats både stora och små sällskap och alla blev nöjda (säger de i alla fall). Jag skyller avsaknaden på relevanta bilder min bloggovana och hoppas på bättring.

Ugnsbakad butternutpumpa med belugalinser

4 port ca 1 h, effektiv tid: en kvart

1-2 butternutpumpor (beroende på storlek)
1,5 dl belugalinser
1 ekologisk citron
en klick smör
rapsolja

Klyv butternuttarna i halvor eller kvartar och gröp ur kärnorna

Pensla med rapsolja och beströ med (fling)salt

Hiva in i ugnen på bakpåtspappersklädd plåt, 200 grader

Skölj belugalinserna och koka dem enligt instruktion på förpackningen (ca 20 min)

Medan du väntar på detta, gör förslagsvis en god svampsås

När linserna är klara häller du av dem och blandar i en rejäl klick smör och lite rivet citronskal

När pumporna är klara (30-45 min beroende på storlek) tar du ut dem ur ugnen och skedar i belugalinser lite snyggt där kärnhuset har varit, överst en klick svampsås

Serveras lämpligen till ugnsbakade rotsaker/potatis i grova stavar/klyftor som passar bra att lägga på plåten tillsammans med pumporna om du inte lagar till allt för många.

Annonser

Taggad: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Lucka 3Tjat om mat.

Meta

%d bloggare gillar detta: