Matkasse, matfilosofi

26 januari 2011 § 3 kommentarer

Bonaden ovan beskriver knappast filosofin som råder hemma hos oss. Men den är lite rolig?! Undrar i hur många hus det hängt en sådan…

Jag har lagat en hel del god mat på senaste. Det mest uppskattade var nog butternutgnocchin som i sin enkelhet fick mer än en person att hylla maten och en faktiskt utnämna den till godast i år. (Nu är vi ju inte så långt gångna på året ännu, men vederbörande var noga med att påpeka att han minsann hunnit med ett besök på en enstjärnig krog redan.) Det var, inte helt överraskande, Gittos recept, med hemtorkad trattkantarell, salvia och schalottenlök stekt i massor med smör med pecorino hyvlat över. Till detta dracks Schloss Vollrads Riesling (nr 5846). En hit!

Sen har jag även fallit för ett fint erbjudande, jag har beställt middagskasse från middagsfrid, delvis för att man fick en globalkniv på köpet. Ska bli spännande att se hur det går att göra av med allt kött och alla laktoshaltiga produkter som kommer, Christian får äta upp rubbet, så ska jag se om det är lättvegetarianiserade recept i övrigt, för jag gillar verkligen idén för stressade veckor. Den kommer den 13e februari – gäller att tömma kyl och frys till dess!

Annonser

Taggad: ,

§ 3 svar till Matkasse, matfilosofi

  • Martina skriver:

    Annars tror jag att årstiderna har börjat med en vegetarisk variant av en sån där matkasse?
    Jag har tyvärr lite portproblem, ingen extranyckel och ingen portkod. Ska lösa detta och beställa en låda och återkomma (så du slipper köpa massa kött i onödan).

  • matochtjat skriver:

    Ja titta det har de! Det får vi testa, men först middagsfrid en gång så vi åtminstone får den där fina globakniven de lockade med =)

  • […] fick gå utan förrätt och till huvudrätt repriserade vi pumpagnocchin från ett tidigare inlägg här och fick lära oss (läs: Christian) korrekt uttal, d.v.s. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Matkasse, matfilosofiTjat om mat.

Meta

%d bloggare gillar detta: