Salta bad & sillabord

01 juli 2011 § Lämna en kommentar

Solnedgång på Klädesholmen

Årets sverigesemester planerades halvt om halvt med nyfådda boken Sveriges Bästa Bord i hand och whiteguide.se på skärmen. Tänkte försöka passa på att prova lite bra restauranger längs vägen genom Sverige som redan var ganska utstakad beroende av nära och käras lokalisationer i landet och hittills har det fallit väl ut.

Vi inledde med att ta bussen till Klädesholmen på Tjörn och Salt & Sill som ligger där med utsikt över sill- och konservfabriker blandat med bohuslänsk granit. Hoppade på ett söndagserbjudande med deras smörgåsbord, bastu, vickning, övernattning och frukost.

Smörgåsbordet var som förväntat riktigt riktigt bra, förmodligen den typ av mat de där gör bäst på Klädesholmen. Jag var även glatt överraskad av de spontant vegetariska inslagen på smörgåsbordet som stod framdukat på söndagseftermiddagen. Morötter och andra grönsaker i sillig inläggning, en fräsch sallad med lite ost i, en linssallad och picklade gurkor, sådant som allt för ofta glöms bort bland sillarna och syltorna på det svenska smörgåsbordet men som både för vegetarianer, köttskeptiker och alla andra ger ett välkommet komplement till de animaliska produkterna. Men föga förvånande var sillen huvudnumret. Våra favoriter var fänkål- & akvavit- samt senap- & maltwhiskey-sillarna. Generellt var smörgåsbordet inte överdådigt, men välgjort och riktigt gott.

Kvällens vickning bestod av en bricka med rikligt med bröd, (tråkiga standard-) kex, vispat smör, brieost och ett par olika (inte spektakulära) marmelader, som levererades till vårt rum innan personalen gick hem för dagen kl 19. Ingen avancerad gastronomi, men nog så gott, speciellt ackompanjerat av solnedgång beskådad från takterass samt den flaska Crémant de Bourgogne som vi förutseende nog hade packat med.

Salt & sill

Annonser

Taggad: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Salta bad & sillabordTjat om mat.

Meta

%d bloggare gillar detta: