Bohusläns bästa bord?

02 juli 2011 § 2 kommentarer

Nästa restaurang vi hade spanat in i Sveriges Bästa Bord nådde vi efter en seglats till Smögen senare under veckan (i svärföräldrarnas båt). Där ligger Skärets Krog som berömmer sig med att ha uppfunnit räkmackan, men serverade oss en mycket välkomponerad gourmetmåltid. Jag åt sejrygg med gröna ärtor (puréade och smörkokta) och svartrot (krudité och bräserad) i någon skaldjurssky som konstigt nog kallades vinägrett. Fantastiskt gott,och jag ska komma ihåg konceptet att använda färre råvaror men i flera tillagningsvarianter som man så ofta får på restaurang men sällan tillämpar hemma. Christian åt fisk- och skaldjurssoppa och sedan en mycket omsorgsfullt tillagad grissida med hemgjord liten fläskkorv samt savojkål, underst en palsternacksterrin. Mycket gott, men inte fullt lika fantastiskt som min rätt ansåg han som smakade på båda.

Grissidan som Christian åt på Skärets Krog

Är det förresten krav på att alla servtriser/-örer på finare restauranger måste ha något talfel för att det skall kännas speciellt..? (Mer om detta vid annat tillfälle om ni ber mig)

Efterrätt hoppade vi över till förmån för whiskey och choklad i båten intill, men väntade så länge på att få betala att vi började ångra oss och bli sugna på något trots allt – är det ett knep månne? Ett litet minus i kanten på en i övrigt närapå fulländad matupplevelse. Skärets krog kan vi definitivt tänka oss att besöka igen om vi har vägarna förbi Smögen (vilket vi i och för sig sällan har)!

…det kommer mer i vår semesterföljetong i Sveriges bästa bords anda, härnäst: Norrbotten

Annonser

Taggad: , ,

§ 2 svar till Bohusläns bästa bord?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Bohusläns bästa bord?Tjat om mat.

Meta

%d bloggare gillar detta: