The Elephant, Torquay

22 oktober 2011 § 2 kommentarer

För mer än en månad sedan twittrade jag om vår matupplevelse jag och Christian firade vår fyraårsdag med, och det var sannerligen en kväll att minnas!

Vi hade som de pliktskyldiga bloggare vi är med oss kameran, och några bilder blev det, innan kvällens mörker lade sig och restaurangens mysbelysning gjorde våra blixtlösa bilder knappt värda besväret. Av oklar anledning blir mitt minne av de olika rätterna liksom bilderna oklarare och oklarare. Vinerna som serverades till, och champangen vi drack innan smakade alla underbart!

Väl medvetna om vårt dåliga minne fotograferade vi menyn:

När jag är hemma så äter jag god mat och dricker gott vin med jämna mellanrum, ofta hemlagat, ibland på restaurang. Här i England har det sällan blivit sådant, jag lagar mat bara till mig själv och går jag ut dricker jag öl, och äter ibland en veggieburgare på Weatherspoon’s – inte fine dining direkt. Kanske är det därför jag känner mig nästan gråtmild när jag ser dessa ganska kassa bilder från vårt kulinariska äventyr föra månaden:

Betor och getost

Som ett litet konstverk!

Det här är alltså en toffee-ärtsoppa. I originalmenyn låg en fläskläggstortellini, men i min en perfekt stekt pilgrimsmussla.

Halibut (vad nu det heter på svenska) och palsternacka med gula russin.

Anka till Christian

Resten av bilderna är ännu sämre och på desserten finns ingen.

Maten var fantastisk, och det här med blommor i maten verkar vara en landsgränsöverskridande trend i år.

Ska jag klaga på en enda sak så är at detta jag specifikt mailade i förväg och bad om att få en avsmakningsmeny där kötträtterna var utbytta mot vegetariska (ej fisk) alternativ, medan fiskrätterna var kvar. Trots detta hade de i båda de köttinnehållande rätterna ersatt köttet med fisk, och hur gott det än var så hade jag uppskattat att få någon vegetarisk rätt, särskilt när jag så specifikt hade bett om det. Finkrogar verkar tyvärr vara sämre än den genomsnittliga hemmakocken på att tänka ut vegetariska rätter – ofta rekommenderas jag att välja fisk för ”då smakar det ju mer”, när jag nämner att jag helst äter vegetariskt, men att fisk går bra om det är vad som erbjuds.

Men på det stora hela en mycket lyckad fyraårsdag! Sött, blommigt och mustigt!

Annonser

Taggad: , , ,

§ 2 svar till The Elephant, Torquay

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande The Elephant, TorquayTjat om mat.

Meta

%d bloggare gillar detta: